Образотворча майстерння(ліплення) "Жучок-сонечко"

Мета: знайомити дітей із комахою - жучком-сонечком; спонукати запам’ятовувати його назву, ознаки, спосіб пересування, вчити дітей вдавлювати невеличкі предмети природного походження (перець горошком) у основу, вкриту шаром пластиліну; виховувати вміння слухати пояснення дорослого; розуміти й виконувати усні прохання дорослого.

Матеріал: ілюстрація із зображенням жучка-сонечка, вірш Н.Майстренко «Сонечко», перець горошком, ½ горіхової шкарлупки, вкрита шаром червоного пластиліну.

                        Хід заняття

/Files/images/жук.jpgДобрий день, малята!

Ви мене впізнали? Так, я - жучок-сонечко.

Хочете послухати про мене вірш? Тоді слухайте!

Читання вірша дорослим:

Жучок маленький сонечко

Влетів через віконечко.

На крильцях червоненьких

Є цяточки маленькі.

Жучок-сонечко звертається до діток:

- Чи сподобався вам віршик про мене?

- Який я за кольором?

- Що у мене є на крильцях?

- Якого кольору цяточки на моїх крильцях?

- А чи знаєте ви як я вмію пересуватися?

Молодці! Усе про мене знаєте.

А ще, малята, у мене є багато друзів - сонечок, разом із якими ми літаємо, повзаємо, граємо у різні цікаві ігри. Вони дуже схожі на мене, але на жаль у них немає таких гарних крапочок на спинці, як у мене. Давайте, діти, зробимо жучкам подарунок - прикрасимо їх спинки чорними крапочками. Для цього може знадобитися перець горошком. Але слід запам’ятати, що перець горошком не можна брати до рота, не можна пхати у ніс, у вухо тощо.

Як прикрасити спинку жучку-сонечко я вам зараз поясню, а потім ви самі зможете це зробити. Уважно слухайте. 

Великим і вказівним пальчиками правої руки треба взяти маленьку горошинку перцю і вдавити її у спинку жучка. Потім взяти другу горошину і зробити те ж саме, але у іншому місті спинки. І так зробити багато разів.

Ось, бачите, яким гарним став жучок-сонечко, справжній красень!

Наш жучок, дякує вам, малята, за те, що ви подарували йому крапочки для спинки, адже він тепер став таким гарним і справжнім.





Немає коментарів:

Дописати коментар