Тема: "Ігри на кухні або як розважити дитину, поки ви готуєте їжу "

 На кухні так багато різних незвичайних і цікавих предметів, правда, грати з ними і навіть чіпати їх найчастіше можна. Але навіщо обмежувати дитину, коли ви самі перебуваєте на кухні? Поки ви готуєте обід чи вечерю, можна організувати гру, яка допоможе розвинути  логіку, уяву, увагу або дрібну моторику.



Тема: "Виховання культурно – гігієнічних навичок у дітей раннього дошкільного віку"


Уже в ранньому віці дітей привчаємо розуміти призначення і основні якості предметів, називати дії, самостійно виконувати вимоги дорослих, звертатися із проханням про допомогу.

Тема: "Привчаємо малят до самостійності"

 


Зазвичай батьки починають замислюватися про самостійність своєї дитини, коли вона починає ходити до школи. Проте починати виховувати цю якість потрібно набагато раніше - і чим раніше, тим більших успіхів можна досягти. Перш ніж говорити про те, як же виховувати в дітях самостійність і коли необхідно це робити, потрібно визначитися з тим, що це таке. Відповідь на питання, що ж таке самостійність, буде різною, залежно від віку дитини. 

Тема: "Третій рік життя: проблеми взаємодії"









Криза трирічного віку - це період «відділення» дитини від дорослого. Можна навіть назвати цей період часом становлення особистості дитини. Це, безумовно, важкий час для батьків, бо у цей період дитина може стати начебто некерованою, дуже примхливою, гостро конфліктувати з близькими.